Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик Шумахер: Аз трябва да вървя по различен път

Мик Шумахер: Аз трябва да вървя по различен път

2421
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимка: Хаас

Мик Шумахер няма да се опитва да имитира стила на баща си при дебюта си във Формула 1. Шампионът във Формула 2 за 2020 г. ще кара през 2021-ва за Хаас. И макар да имаше дори призиви от чичо му Ралф да не се правят сравнения между Мик и седемкратния световен шампион Михаел Шумахер, то такива се промъкват постоянно. Младежът уточни, че ще гради свой маниер на управление на болид от F1, както и че прочутата фамилия не му тежи.

„Аз трябва да вървя по различен път. Моят стил на управление нямаше да е подходящ преди 20 години. Разбира се, баща ми е моят идол и внимавам какво е било важно за него като пилот“, обясни Мик Шумахер

„Никога не съм казвал, че изпитвам напрежение (заради името си). Почти съм сигурен, че никога няма да го кажа, защото съм щастлив да нося тази фамилия и да я върна във Формула 1. Гордея се. Това за мен е мотивация всеки един ден на работа – да се трудя възможно най-упорито.“

През сезон 2021 21-годишният пилот (ще навърши 22 на 22 март) ще работи повече с Джок Клиър, който тази година ще се занимава повече със състезателите от академията на Ферари.

„През последните няколко години говорих много с него. Мисля, че за последно работихме заедно може би през 2014-та по време на сесия на симулатора. Беше интересно и забавно, тъй като идвах от картинга. Говорили сме за много неща. По какво се различава работата за него с отделните пилоти, как е сравнима с тази с баща ми. Наистина беше много интересно. Водил съм си бележки и нямам търпение да работим тази година. Аз все още съм пилот в академията на Ферари. Страхотно е да имаш такава подкрепа през първия си сезон в F1“, сподели Мик.

Междувременно Себастиан Фетел заяви, че Мик Шумахер си е заслужил мястото в F1, а не се е промъкнал благодарение на фамилията си

„Мик е страхотно хлапе. Учи се страшно бързо, изключително зрял е за възрастта си и според мен ще се справи чудесно. Той не е се промъкнал някак си (до Формула 1), а се бори упорито и си заслужи мястото. От него не бива да се очаква кой знае какво през първата година. Просто трябва да го оставят да си върши работата по своя начин. Определено може да му се има доверие. Мик, разбира се, ми е много близък и ако мога да му помогна по някакъв начин, ще го сторя“, каза Фетел.

Специален материал за тримата новаци тази година в F1 – Мик Шумахер, Юки Цунода и Никита Мазепин – може да намерите в актуалния брой на списание ClubS1 (244).