Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилоти и отбори пристигат в Бразилия

Пилоти и отбори пристигат в Бразилия

69
0
Фелипе Маса

Голяма част от отборите и пилотите от Формула 1 вече са на пистата Интерлагос в Бразилия, където този уикенд ще се проведе предпоследният кръг от световния шампионат за 2010 г. Част от тях се прибраха в Европа след надпреварата в Корея, други почиваха, а трети и работиха, и намериха някой и друг момент за разпускане.

Дженсън Бътън изкара няколко дни в САЩ, където бе на специална среща със служители на партньорите на Макларън от ЕксънМобил в Хюстън, а през уикенда бе в Маями. Там англичанинът участва в първото си състезание от сериите Ironman 70.3 – надпревари по триатлон, състоящи се от 1,9 км плуване, 89,6 км колоездене и 21 км бягане. Дженсън се класира 23-и в категорията си (мъже 30-34 години) и 143-и в общото класиране от над 2500 участници.

– Страхотно приключение! Много съм доволен от представянето си в плуването и колоезденето. Бягането беше различна история. Първите 5 километра на практика ги проходих, защото не можех да се отърва от безумно досаден бодеж – коментира световният шампион в Туитър акаунта си.

Междувременно Антъни Дейвидсън прави днес последни тренировки на симулатора на Мерцедес преди да отлети за Сао Пауло. Титулярът в щутгартския екип Нико Розберг изкара няколко дни у дома в Монте Карло, след което посети базата на отбора, за да се запознае отблизо с колата за догодина. Германецът бе убеден след двудневната си визита, че Мерцедес-ът ще е значително по-добър автомобил през 2011 г. – може би не от самото начало на сезона, но определено ще върви повече според впечатленията му от фабриката.

Явно неподдаващ се на суеверия пък, Марк Уебър от своя страна намери време между Корея и Бразилия най-после да се подстриже, тъй като според собственото му мнение косата му бе излязла извън контрол. Състезателят на Ред Бул изгуби лидерството във временното генерално класиране при пилотите в F1 след Гран при на Корея, но не и надеждите си за титлата.

Хейки Ковалайнен от своя страна преживя настинка, но с уточнението, че предпочита да е болен в почивните дни, отколкото по време на уикенда в Бразилия. Отборът му Лотус се бори да запази 10-ото си място в подреждането при отборите този сезон и финландецът иска да е във форма, за да помогне на тима си.

Някои състезатели от друга страна са привилегировани – като Фелипе Маса например, който си е у дома в Сао Пауло още от миналата седмица и не му се налага да лети отново от единия до другия край на света. Бразилецът посети щанда на Ферари на автомобилния салон в града и продължава днес с промоционалната работа.