Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилоти почетоха Дан Уелдън с картинг състезание

Пилоти почетоха Дан Уелдън с картинг състезание

71
0
Дан Уелдън

Група пилоти, приятели на Дан Уелдън, почетоха паметта на загиналия в Индикар състезател с благотворително картинг състезание. 33-годишният англичанин загина в последния кръг от американските серии след масова катастрофа, в която попаднаха 15 коли.

Надпреварата бе организирана на Дейтона Вилтън Кийнс и приходите от нея ще бъдат дарени на организация, бореща се с болестта на Алцхаймер. Сред пилотите там бяха Дженсън Бътън, Дарио Франкити, Антъни Дейвидсън, Дейвид Култард. Участваха журналисти и още куп хора – интересът бе толкова голям, че бяха сформирани цели 36 отбора от по четирима души. Професионалните състезатели поеха всички разходи по състезанието.

Израснахме заедно и изживяхме страшно много страхотни моменти. През повечето време бе трудно да го победиш, затова успех срещу Дан означаваше много, когато го постигнеш – разказа Бътън, който се състезава заедно с Уелдън и Дейвидсън в картинга. – Срещу такъв човек искаш да се изправиш на пистата. Беше страхотен, обожаваше надпреварите, трудеше се упорито, но и бе твърд на трасето – така се живее, стига да имаш подобен шанс.