Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилоти се оплакаха от гумите за Малайзия

Пилоти се оплакаха от гумите за Малайзия

40
0

Пилоти се оплакаха, че разликата в механичното сцепление между двата типа смеси, определени за Гран при на Малайзия, е прекалено голяма.###Част от пилотите се оплакаха, че разликата в механичното сцепление между двата типа смеси, определени за Гран при на Малайзия, е прекалено голяма.
Според предварителния план на Бриджстоун по време на втория кръг от шампионата отборите ще трябва да използват средни по твърдост и твърди гуми. Екипите имаха възможност да изпитат качествата им на тестовете на Сепанг през миналата седмица и в резултат някои от пилотите се изказаха доста крирично.
За сметка на това главният инженер на Бриджстоун Кийс ван дер Гринт подкрепи напълно избора на гуми, направен от японската компания за Гран при на Малайзия и очаква по време на състезанието да не възникнат никакви проблеми.
„Може би твърдите гуми бяха малко по-твърди. Те можеха да станат по-добри при по-голямо механично сцепление, но това е много взискателна забележка. Двете смеси се справиха добре с високите температури и са солидни продукти. Аз заставам 100% зад нашата селекция”, заяви Ван дер Гринт.
Предполага се, че пилотите ще използват по-мекия от двата типа гуми през по-голямата част от състезанието. Всъщност в Австралия той бе по-твърдия от двата вида предоставени смеси.