Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите имат желание да карат за нас догодина, обяви Щайнер

Пилотите имат желание да карат за нас догодина, обяви Щайнер

1324
0
Гюнтер Щайнер
Гюнтер Щайнер, снимка: Хаас

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер заяви, че няколко пилоти от Формула 1 вече са се свързали с него, като са изявили желание да карат за тима през 2020 г.

В американския тим по всяка вероятност ще се освободи поне едно от двете места след проблемите между Ромен Грожан и Кевин Магнусен, които вече на няколко пъти се сблъскаха.

Щайнер ги разкритикува публично, но заяви, че няма да прави промени в хода на сезона. Инцидентите между двамата обаче със сигурност ще окажат сериозно влияние върху избора на пилотска двойка на Хаас за 2020 г.

И в тази връзка се смята, че Грожан по всяка вероятност ще загуби мястото си. А това може и да важи за Магнусен. Варианти за техни заместници са Нико Хюлкенберг от Рено и Естебан Окон.

„Мисля, че хората виждат здравата работа, която полагаме, за да намерим решения на проблемите ни, каза Щайнер. – Пилотите са заинтересовани да карат за нас, защото знаят, че не сме слаби.

Те продължават да идват и да говорят с нас за място за 2020 г. Затова мога да кажа, че не сме мъртви. Имаме известни затруднения, но ние сме отбор, който може да израства, дори когато минава през труден период.“