Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите искат затворени кокпити от 2017 г.

Пилотите искат затворени кокпити от 2017 г.

58
0

Водещите пилоти във Формула 1 искат да бъдат въведени затворени кокпити най-късно до края на 2017 г.. След фаталните инциденти на Жул Бианки и Джъстин Уилсън започнаха най-различни изследвания в опит да се намерят правилните решения болидите да бъдат по-добре обезопасени и най-вече главите на самите пилоти, които са най-откритото място по време на състезанията.

Вариантът, предложен от Мерцедес, който наподобява предното стъкло с рамка, и обгръща главата на пилота, но и не намалява видимостта настрани, се оказва най-добрата и посочвана концепция от всички. Шефът на асосциацията на пилотите (GPDA) Алекс Вурц заяви, че тази идея на Мерцедес е наистина окуражителна и няма причини тя да бъде пренебрегвана. Алекс заяви, че се надява да се стигне до одобрение на новия дизайн за 2017 г. още тази седмица.

„Изследванията, които направиха експертите на ФИА, бяха доста обстойни и целият този процес успя да отличи наистина добро решение, коментира Вурц. – Сега пилотите усещат нуждата от вкарването на тази допълнителна протекция за 2017. Видимо е, че ще са нужни структурни промени по шасито на болидите, но имайки предвид, че разполагаме с 1 година аванс, не виждам как някой техник може да се изкаже против тези допълнителни промени за сигурността, особено след последните фатални инциденти. Всички пилоти от Формула 1, както и аз, се надяваме, че приемането на тези технически новости ще бъде просто формалност.“