Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите изненадани от предложението за рестарт от място

Пилотите изненадани от предложението за рестарт от място

33
0
Дженсън Бътън

Пилотите във Формула 1 споделиха, че изобщо не са били питани за мнението им дали да се въведе старт от място след появата на кола за сигурност в състезанията.

Идеята бе обсъждана на последната среща на стратегическата комисия за Формула 1. Тя е част от предлаганите мерки за подобряване на шоуто в спорта във връзка с намаляващия интерес. Вчера например Мерцедес и Ферари изпробваха титаниеви плочи за създаване на искри по време на свободните тренировки. Вероятно ще бъде тествано и ново решение за подобрение на звука, като то бе определено като „двоен мегафон”. Подобното на тръба устройство бе изпитано от Нико Розберг по-рано през сезона, но резултатът не бе никак добър.

Честно казано, от една страна ще бъде страхотно за феновете и ще е много атрактивно. Но от друга страна се притеснявам, че подобен старт е изключително натоварване за гумите и си представете какво ще стане, когато 5-6 обиколки преди края, когато те са почти напълно свършили, ние ще стартираме отново с тях. Какво ще се получи? – коментира Дженсън Бътън от Макларън.

Според Нико Розберг (Мерцедес) подобно нещо ще бъде прекалено екстремно, а съотборникът му Люис Хамилтън в типичния си стил попита дали това е прието или само се обсъжда. Англичанинът допълни, че трябва време, за да се осмисли и прецени подобна идея.

Кевин Магнусен бе откровен, че на събиранията на пилоти изобщо не е ставало дума за такава промяна, но те по принцип правели каквото им кажат.