Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите масово залагат на гуми суперсофт за Русия

Пилотите масово залагат на гуми суперсофт за Русия

141
0
гуми,Пирели

Пирели разкри какви гуми е избрал всеки един от пилотите за предстоящата в края на следващата седмица Гран при на Русия. Състезателите можеха да избират между 3 типа – суперсофт, софт и медиум.

Както е според правилата, 3 от комплектите на всеки пилот бяха определени предварително от Пирели – по един софт и медиум за състезанието (като само единият от които е задължителен за използване), и един суперсофт за 3-ата част на квалификацията. Останалите 10 комплекта са изцяло по избор на пилота.

Прави впечатление, че масово пилотите са заложили на най-меката смес – суперсофт, като причината за това е гладката настилка на трасето в Сочи, която износва малко гумите.

По 10 комплекта суперсофт са избрали пилотите на Ред Бул – Даниел Рикиардо и Данил Квят, и тези на Хаас – Ромен Грожан и Естебан Гутиерес, подхождайки най-агресивно към състезателния уикенд.

Всъщност всички отбори, без Мейнър, са взели само по един комплект медиум, който задължително трябва да бъде заделен за състезанието. Което ясно показва намерението им да не го ползват изобщо, след като миналата година пилотите направиха състезанието само с един стоп, използвайки суперсофт и софт.

Интересен е и изборът на пилотите на Ферари, по 6 комплекта суперсофт и 6 комплекта софт, правейки изборът на Скудерията вторият най-консервативен след този на Мейнър. За първи път този сезон всички пилоти от един отбор са подбрали еднакви гуми.

Изборът на всеки пилот можете да видите в графиката отстрани: