Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите масово залагат на ултрамеките гуми за Монако

Пилотите масово залагат на ултрамеките гуми за Монако

51
0

Пилотите масово са избрали ултрамеките гуми с предстоящата след по-малко от 2 седмици Гран при на Монако. Това стана ясно, след като Пирели разкри подбора на всеки състезател за уикенда в Княжеството. Гумите ултрасофт, които ще са маркирани с лилав кант, първи път ще се използват този сезон именно в Монако.

Пилотите на Мерцедес – Нико Розберг и Люис Хамилтън, са селектирали по 10 комплекта ултрасофт, по 2 суперсофт и само един софт. Същият е изборът и на пилотите на Ред Бул – Рикиардо и Верстапен. Във Ферари подборът на пилотите е малко по-различен – по 2 чифта софт, 2 суперсофт и 9 ултрасофт.

Доста по-консервативен и изборът на Уилямс, където Маса и Ботас са избрали 2 комплекта софт, 4 суперсофт и 7 ултрасофт. Подобна е ситуацията в Макларън, където Бътън и Алонсо ще разполагат с 1 чифт софт, 5 суперосфт и 7 ултрасофт.

По правилник за уикенда в Монако пилотите трябва да заделят по един комплект софт и суперсофт за състезанието, като само единият от тях е задължителен за използване, и по 1 ултрасофт за третата част на квалификацията. 

Изборът на всеки един от пилотите можете да видите на графиката острани