Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Браун вече са основните претенденти за титлата

Пилотите на Браун вече са основните претенденти за титлата

40
0

След днешната двойна победа на тима на Браун и същевременно слабото представяне на момчетата на Ред Бул, тимът вече убедително води в шампионата при конструкторите, а Дженсън Бътън и Рубенс Барикело вече са основните претенденти за титлата при пилотите.

„Монца винаги е била страхотна писта за мен и чувството след като победих отново тук е прекрасно. Взехме някои страхотни решения този уикенд и работата, която свършихме в петък бе ключът към настройките за днес и съответно резултата. Трябваше да мислим стратегически в квалификацията заради колите с KERS и стратегията ни с едно спиране в бокса наистина ни се отплати. Имах страхотен старт и успях да мина пред Хейки Ковалайнен, а оттам нататък постигнах темпото, което ни трябваше, за да бием колите, които щяха да спират два пъти в бокса и бяха преди нас. Искам да изкажа огромни благодарности на всички във фабриката, тук на пистата и на хората от Мерцедес-Бенц, които свършиха страхотна работа. Битката в шампионата през следващите няколко състезания ще бъде много хубава и силна. Две победи от три състезания е много добър резултат и аз ще дам всичко от себе си. И накрая искам да посветя тази победа на моите двама синове Едуардо и Фернандо, които имаха рожден ден този месец“, заяви след финала развълнуваният бразилец.

Дженсън Бътън също бе доволен, въпреки че не успя да победи днес.

„Състезанието ми днес бе наистина добро и чувството да съм отново на подиума е фантастично. Тимът и Рубенс свършиха страхотна работа този уикенд и затова поздравления за Рубенс за неговата втора победа за сезона. Колата работеше добре през целия уикенд и балансът по време на състезанието бе добър, което значеше, че мога да давам постоянни времена, когато това наистина имаше значение. Стратегията, която избрахме в събота за квалификацията, бе перфектната за нас и аз успях да мина пред Хейки в първата обиколка, което бе абсолютно решаващо за състезнието ми. Люис натискаше много зад мен в последната част на състезанието, но аз бях уверен, че го държа под контрол, защото това е много трудна за изпреварване писта, дори и ако имаш KERS. Показахме, че Браун-Мерцедес е много добра кола и затова поздравления на тима за техните усилия и работата, които свършиха по подобряване на колата през последните няколко месеца. Ще бъде много вълнуващ край на сезона и предизвикателство, което чакаме с нетърпение“, каза Бътън.

Доволен разбира се бе и Рос Браун.

„Очаровани сме от резултата този уикенд с;ед две много силни карания от страна на Рубенс и Дженсън, които постигнаха четвъртата ни двойна победа този сезон. Имаме много талантливи хора в екипа, които направиха този резултат възможен и аз съм много щастлив от това как бе планирано и проведено нашето състезание на Монца. Колата работеше добре с ниското притискане, а двигателят на Мерцедес ни даде мощността, нужна за тази високоскоростна писта“, обясни той.