Начало Лайфстайл Пилотите на Ферари и Ред Бул се състезават с новите PUMA SL...

Пилотите на Ферари и Ред Бул се състезават с новите PUMA SL Tech

198
0

Всяка част от екипировката на пилотите от Формула 1 е наистина много важна за представянето им на пистата, защото удобството предразполага състезателите да се съсредоточат максимално върху конкретната си работа на трасето. Затова и специалистите в PUMA Motorsport се стараят да създадат възможно най-добрите обувки за толкова взискателните си клиенти в Гран при.

PUMA SL Tech е последното достижение на специалистите в компанията, създадено с помощта на самите пилоти. Състезателите на Ферари и Рeд Бул бяха сред първите, получили новия модел. Лично Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел са участвали в разработката му и това е отразено в направените по обувката промени. Тя е с асиметрична форма, максимално олекотена, с нова система за затваряне и плътно прилепване по формата на крака. Разполага още със система за опора свода на стъпалото. Специалната плоска форма на подметката пък допринася за още по-добрия контрол върху педалите.

И Алонсо, и Фетел наистина харесват PUMA SL Tech както от гледна точка на дизайна, така и като функционалност.

– Изключително добър модел за състезания, дава много добро усещане за педалите както на газта, така и на спирачката, а това определено е от ключово значение. Мисля, че тайната се крие в това, че SL Tech е достатъчно опростена и усложнява излишно нещата – обясни немският пилот.

Двукратният световен шампион пък е с леко изменена версия, за да пасне обувката максимално добре на педалите в неговото Ферари F1. И испанецът обаче определено е доволен:

– Подметката и стабилността са важни за мен. През подметката трябва да усещам автомобила си, как отговаря на действията ми. SL Tech отлично изпълнява тези изисквания.

(пълният текст на интервюто с Алонсо и Фетел за новия модел PUMA SL Tech може да откриете в секция Интервюта)