Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Франк Уилямс за него

Пилотите на Франк Уилямс за него

108
0

Част от пилотите, карали за Сър Франк Уилямс и тима му изпратиха посредством пресофиса на екипа поздравленията си по случай Гран при №600 на англичанина.

Алан Джоунс (световен шампион с Уилямс през 1980 г., 60 състезания, 11 победи) :
Винаги съм знаел, че Франк ще постигне този конкретен резултат. Неговата издръжливост в спорта, енергията и ентусиазмът му никога не са преставали да ме изумяват. Повечето хора досега биха се изчерпали! Гледам на Уилямс като на семейство. Израснах с тях и ми се иска да мисля, че всички заедно растяхме. Бяхме се споили, разбирахме се прекрасно и от там идваха резултатите. Франк и Патрик са невероятни професионалисти. Биха ходили по натрошено стъкло и нажежени въглени, за да продължат да се състезават и им желая всичко най-добре, докато поставят още нови рекорди.

Кеке Розберг (световен шампион с Уилямс през 1982 г., 62 състезания, 9 победи) :
600 Гран при е бройка, за която е трудно дори да помислиш! Аз спрях след 114, въпреки че се появявам на някое и друго състезание дори след това. Но Франк се състезава почти 40 години в спорта, което е изумително. Ситуацията му е уникална, защото вярвам, че е последният шеф на отбор в питлейна, който възприема автомобилния спорт откъм чистата му страна, а тя е състезанието. Той има страхотен тим около себе си и се надявам Уилямс отново да започнат да побеждават, тъй като единствено това има значение за Франк.

Нелсън Пикет (световен шампион с Уилямс през 1987 г., 31 състезания, 7 победи) :
Поздравления, Франк! Понякога съм се чудел дали ако Франк не бе претърпял онази катастрофа щях да остана с отбора по-дълго време. Ако бе станало, вероятно щяхме да спечелим още титли заедно.

Найджъл Менсъл (световен шампион с Уилямс през 1992 г., 95 състезания, 28 победи) :
Брилянтно постижение с много успехи, които го съпътстват. Чувствам се горд и привилегирован, че бях част от историята на Уилямс.

Ален Прост (световен шампион с Уилямс през 1993 г., 16 състезания, 7 победи) :
Изпитвам огромно възхищение и уважение към Франк както заради невероятната му кариера, така и заради невероятната му личност. Рядко съм срещал някого толкова страстен и отдаден на спорта. Франк е истински пример за цялата общност на Формула 1.

Деймън Хил (световен шампион с Уилямс през 1996 г., 65 състезания, 21 победи) :
За мен Франк е като монарх. Уилямс е неговата армия, Патрик – генералът му, а той се бори за Англия с огнедишащия дракон на Ферари. Предполагам, че това ме превръща в един от неговите рицари! Или не?! При всички случаи Франк е поразителен борец; въплъщение на стоицизма и великолепен човек. За мен бе чест да карам за отбора му.

Жак Вилньов (световен шампион с Уилямс през 1997 г., 49 състезания, 11 победи) :
Поздравления, Франк! Упоритата работа и страстта се отплащат. Благодаря за титлата и за най-хубавите ми години във Формула 1.

Дейвид Култард (пилот на Уилямс 1994-1995 г., 25 състезания, 1 победа) :
– Франк е забележителен човек. Той е страшно интелигентен и много скромен, невероятен състезател. Никога не е бил против да заложи на млад пилот, което направи и с мен. Дължа му кариерата си във Формула 1.

Дженсън Бътън (пилот на Уилямс през 2000 г., 17 състезания) :
Франк ми даде пробива във Формула 1 през 1999 г., когато ме покани да тествам една от колите му. За това ще му бъда завинаги благодарен. Първият ми сезон през 2000 г. бе страхотна година, в която се учех, а той и Патрик бяха много търпеливи. Направихме няколко фантастични старта заедно.