Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Макларън не губят надежда, че ще могат да се борят...

Пилотите на Макларън не губят надежда, че ще могат да се борят за точки

38
0
Серхио Перес

В тима на Макларън си пожелаха променливо време за уикенда в Канада, но точно в такива условия не се справиха с предизвикателството на квалификацията.

И двамата пилоти на отбора отпаднаха от битката в Q2, като Серхио Перес остана 12-ти, а Дженсън Бътън е 14-ти в подреждането.

Това беше много сложна сесия – бе трудно да се направи каквото и да е, а и в крайна сметка късметът не се бе с нас – коментира мексиканецът. – Червеният флаг в края на Q2 ми повлия, тъй като точно при показването му бях на път да запиша добро време. После имаше само две минути от сесията и така и не попаднах в тур без трафик. В резултат на това изобщо не успях да загрея гумите си. Фактът, че някои от съперниците се справиха, е разочароващ, но това е автомобилният спорт – понякога успяваш, друг път не. Срамота е, тъй като мисля, че днес имахме темпото да влезем в Q3. Фокусът ни е върху надпреварата и според мен все още можем да спечелим добри точки утре. Нищо не е приключило – допълни той.

Разочарованието на Бътън от факта, че изтърва шанса за още една бърза обиколка във втория квалификационен сегмент бе очевидно още при слизането му от колата. Той се опита да заключи философски, че в сесии като днешната нещата или се получават изцяло, или не.

Освен това нямахме никакъв късмет този следобед. Попаднахме на жълти знамена, после на червено. След рестарта прекосих линията около половин секунда по-късно и не започнах финален бърз тур. Не бяхме толкова конкурентоспособни, колкото мислехме, че ще сме, а 14-ти очевидно не е мястото, от което искам да стартирам, но добрата новина е, че тук може да се изпреварва. Надпревара в смесени условия би била добра за нас – каза още англичанинът.