Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Макларън окуражени от темпото си

Пилотите на Макларън окуражени от темпото си

44
0
Люис Хамилтън

Дженсън Бътън бе най-бърз в Q1 днес на пистата Интерлагос в Бразилия, но на финала на Q3 бе трети, изпреварен и от двата Ред Бул-а. Той обаче бе щастлив, че е в топ 10, където не бе попадал на точно това трасе от 2005 г. насам.

Q2 ми съсипа нервите, но всичко се получи добре накрая. В последната част автомобилът бе с чудесно поведение, особено като баланс. Последната ми бърза обиколка не бе от най-добрите. Бях доста агресивен на газта, но това се налага, ако искаш да си бърз на тази писта. Стилът ми по принцип не е такъв, но определено бях бърз и всъщност си мислех, че ще съм още по-напред в момента, когато пресичах линията. Ако утре завали, както ни казаха, че ще се случи, със сигурност ще се излее порой, а това винаги прави нещата сложни. На това трасе може да се изпреварва и според мен можем да очакваме фантастично шоу – добави Дженсън.

Люис Хамилтън от своя страна ще се нареди четвърти на грида, след като остана на няколко десети от секундата от съекипника си.

Можех да съм малко по-бърз, но факт е, че въпреки чистата обиколка няма достатъчно скорост. И докато това е разочароващо лично за мен, то темпото на Дженсън е невероятно окуражаващо за отбора. Имаме причина да сме оптимисти – от втора редица сме в състояние да направим силно състезание – каза още Хамилтън.

Той също отбеляза, че скоростта му вероятно ще е по-добра спрямо съперниците на мокро трасе.