Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Макларън затруднени с гумите

Пилотите на Макларън затруднени с гумите

36
0

И двамата пилоти на Макларън отбелязаха колко сложен е изборът на гуми през уикенда в Турция. В студеното време, изненадало и екипи, и доставчика на гуми Бриджстоун, поведението на този компонент е съвсем неочаквано понякога. Още по-голям проблем е загряването до нормална работна температура.
Хейки Ковалайнен ще се нареди на първа редица утре за надпреварата на Истанбул парк. Той демонстрира, че наистина е в прекрасна форма след инцидента си на пистата Каталуния.
Двете седмици след катастрофата ми в Испания приличаха малко на возене на високоскоростно влакче и съм наистина щастлив, че ще стартирам от първа редица тук в Истанбул. Чувствам се удобно в автомобила още от първия си тур вчера, а освен това всичко върви гладко. Изборът на гуми този уикенд е крайно сложен. Тръгвам от мръсната страна на пистата, но не смятам, че това ще е проблем – коментира пилотът.
Хейки допълни също така, че е бил убеден, че ще мине медицинския преглед на ФИА след пристигането си в Турция.
Истински късметлия съм, че се отървах без каквито и да са контузии. Възстановяването беше фантастично и трябва пак да благодаря на всички специалисти в Испания и Финландия. Ако не се чувствах подготвен на сто процента, въобще нямаше да идвам тук. Но още миналата седмица вече провеждах нормална физическа подготовка и всичко си дойде по местата – разказа финландецът.
Съотборникът му Хамилтън не бе съвсем доволен от третото си място, тъй като според него самия можеше и да е по-бърз и съответно да се класира по-напред.
Освен това не избрах правилните гуми и бях с по-твърдия тип при последното си излизане. В първата част на квалификацията направих страхотна обиколка и чувствах, че вървеше по-добре, отколкото в следващия сегмент и това бе причината за решението ми за гумите. И последният ми бърз тур не бе толкова добър, така че съм леко разочарован – обясни англичанинът.
Той обаче допълни, че като цяло колата е много добра и ще се бори заедно с екипа си.