Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Мерцедес доминират в първата тренировка в Остин

Пилотите на Мерцедес доминират в първата тренировка в Остин

38
0

Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг доминираха в първата свободна тренировка за Гран при на САЩ в Остин, 18-и кръг от шампионата на Формула 1. Британецът бе най-бърз, като постигна 1:37.428 мин и изпревари с 0.3 сек своя съотборник. И двамата използваха гумите софт при постигането на най-добрите си времена.

Докато третият Мак Верстапен използваше медиум, който е най-твърдият за този уикенд. Затова изоставането му от 1.9 сек бе нормално. Кими Райконен с Ферари остана 4-и, само на 0.028 сек от холандеца, а петицата допълни Хюлкенберг с Форс Индия. Фетел с другата кола на Ферари остана 8-и.

Сесията започна при сухо и слънчево време, като вниманието прикова Валтери Ботас, който излезе с предпазния кокпит от типа „ореол“, за да го изпробва за първи път в реални условия. Първи бърза обиколка записа Джордан Кинг, който караше за Мейнър в тази сесия. Британецът е пилот по развитието на екипа.

След това времето му бе подобрено от Райконен и Хамилтън. зад него се нареди Розберг, като и двамата бяха с гумите суперсофт. Хамилтън записа време от 1:38.943 мин., а след това и до 1:38.701 мин. Нико бе на 0.337 сек. Третият Фетел бе на 1.287 сек,, но с гумите софт. 4-и бе Хюлкенберг, следван от Райконен. 

 

 

След това Розберг мина на по-твърдите гуми софт и свали цяла секунда от времето на Хамилтън. В същото време с гумите медиум Верстапен от Ред Бул записа 3-о време, като бе само на 1.6 сек от времето на Нико. Хамилтън, слагайки софт, бе още по-бърз, като подобри времето на Розберг с 0.3 сек. Палмър се завъртя на завой 18, след като бе застигнат от по-бързия Фетел. И докато се чудеше накъде да се отмести, изпусна колата си. 

Дани Квят с Торо Росо също сбърка на завой 18, правейки красив пироет. Малко след това част от дясното огледало на Фетел пък се откачи при високо качване на бордюра на предпоследния завой. Германецът трябваше да придържа основата му с ръка, за да го запази на колата и така успя да стигне до пита. Заради падналия елемент от него на трасето бе назначена виртуална кола за сигурност.

 

 

Маркус Ериксон пък имаше проблем най-вероятно със скоростната кутия на колата и, движейки се бавно на първа предавка, се прибра в бокса. До края промени в челото не настъпиха, като Райконен се нареди 4-и, а Хюлкенберг 5-и. 3 минути преди финала на тренировката Ромен Грожан с Хаас имаше технически проблем и спря на изхода на бокса, което доведе до червен флаг и сесията завърши малко по-рано.