Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Мерцедес се надяват на точки в Сингапур

Пилотите на Мерцедес се надяват на точки в Сингапур

51
0

Пилотите на Мерцедес Гран при Нико Розберг и Михаел Шумахер се надяват да продължат да печелят точки и в предстоящата Гран при на Сингапур. Двамата финишираха в топ 10 в Белгия и Италия, макар да признават, че представянето им не е толкова добро, колкото им се иска.

– Сингапур е един от специалните моменти в сезона, а аз наистина харесах предишните два старта там. Атмосферата е фантастична и концепцията за нощен старт определено работи, след като останеш на европейско време. В Сингапур постигнах най-доброто класиране в кариерата си до момента през 2008 г., когато финиширах втори, така че имам чудесни спомени от надпреварата. Трасето е интересно за каране и е истинско предизвикателство. Истинска улична писта е, много тясна, управлението е от типа тръгни-спри и това не ти дава и секунда шанс за отпускане. В последните два старта постигнахме прилични резултати, така че се надявам да продължим да взимаме точки и в Сингапур – коментира Нико.

Шумахер от своя страна е изправен за първи път от много време насам в безкрайно успешната си кариера срещу предизвикателството да учи ново трасе. Той обаче не се притеснява и е убеден, че ще се справи:

– Винаги съм обичал да се запознавам с нови писти, а Сингапур със сигурност ще е вълнуващо приключение. Имам три причини да очаквам уикенда с нетърпение: трасето е ново за мен, кара се по улиците и освен това ще е първото ми нощно състезание. Управлението на нова писта никога не ми е представлявало проблем, като обикновено доста бързо научавам конфигурацията и изграждам ритъм. Като отбор се надяваме да се представим силно и ще дадем максимума от себе си, за да направим възможно най-доброто шоу – допълни седемкратният световен шампион.