Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Мерцедес смятат, че Монако ще пасне на F1 W03

Пилотите на Мерцедес смятат, че Монако ще пасне на F1 W03

45
0
Барселона,Мерцедес,Михаел Шумахер

Пилотите на Мерцедес Михаел Шумахер и Нико Розберг смятат, че трасето в Монако ще пасне на болидите им F1 W03. Пистата в Княжеството е с уникален характер и понякога именно заради това там се получават необичайни резултати.

В един определен аспект ситуацията е доста иронична, тъй като в продължение на толкова години работим за подобряване сигурността по пистите, а след това доброволно се състезаваме в Монако – коментира Шумахер. – Според мен обаче подобно нещо е оправдано, когато се случва веднъж в годината, а и трасето е истинско забавление. Естествено, предварителната загуба на 5 позиции на стартовата решетка не допринася за удоволствието, но пък означава, че ще се старая още повече. Всъщност съм доста уверен, че ще вървим наистина добре в Монако заради невероятната работа на всички в отбора.

Нико също обича уикенда в Монте Карло и споделя, че е невероятно да караш у дома, където цялото ти семейство и всички приятели те гледат.

Винаги съм бил бърз по улиците там и вярвам, че е възможно да постигнем добър резултат следващия уикенд – заяви той. – Характерът на трасето би трябвало да пасне на автомобила ни. Управлението на гумите обаче ще е жизненоважно. При пет различни отбора-победители досега поне 10 пилоти имат шанс да се борят за успех в Монако. Затова и би трябвало това да е една от най-интересните надпревари през годината – допълни Розберг.