Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ред Бул били оставени свободно да се състезават

Пилотите на Ред Бул били оставени свободно да се състезават

59
0

Пилотите на Ред Бул били оставени да се състезават свободно в Гран при на Малайзия. Това разкри Макс Верстапен. Съотборникът му Даниел Рикиардо спечели надпреварата, а холандецът остана втори.

Преди това двамата водеха много оспорвана битка за 2-ото и 3-ото място. След отпадането на лидера Хамилтън те се озоваха първи и втори, като спряха още по веднъж в пита за гуми софт. Така Макс загуби време, тъй като трябваше да изчака обслужването на Даниел от механиците и до финала нямаше шанс да го настигне.

„Натисках, обясни Макс поведението си след последния спирания в пита. – Но когато отидеш много близо до колата пред теб, това прегрява гумите, а аз бях с по-стари такива. Беше много трудно да вляза в зоната на DRS. До последната обиколка натискахме много здраво. От тима ни казаха, че сме свободни да се състезаваме, но по чист начин. Това и направихме.“

Рикиардо от своя страна коментира, че е изключително облекчен от победата, след като на няколко пъти през сезона досега беше близо до нея, но заради грешки на отбора той не успя да я постигне. „Макс спря в бокса за първи път при виртуална кола за сигурност и в този момент стратегията му изглеждаше много добра, каза австралиецът.

– Трябваше да го задържа в средната част от състезанието. Беше добра битка. Той бе с по-свежи гуми от моите, а аз правех всичко, което мога (да го задържа). Беше забавно. Бяхме решени да спечелим и се борехме честно и с много респект. Благодаря му за това.“