Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ред Бул предпочитат състезание на дъжд в Бразилия

Пилотите на Ред Бул предпочитат състезание на дъжд в Бразилия

82
0

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо заявиха, че предпочитат и тази година състезанието за Гран при на Бразилия да се проведе на дъжд и мокра писта.

През миналия сезон трасето бе наводнено и заради катастрофа на Кими Райконен дори бе спряно. При тези условия обаче Макс Верстапен направи страхотно каране и завърши 3-и след серия от страхотни изпреварвания.

„Очакваме още едно силно представяне на Интерлагос след наистина забавното състезание миналата година, каза Верстапен. – Имах някои страхотни битки и изпреварвания, които доведоха до класиране на подиума. И се надявам на още едно такова състезание на мокро. Не мисля, че там на сухо можем да сме толкова конкурентни. Особено на секциите с прави и промяна на надморската височина на тях.“

Другият пилот на „биковете“ Даниел Рикиардо също се надява на променливо време и дъжд и ще преследва забележителен резултат след досегашните му слаби класирания на Интерлагос. Австралиецът е завършвал само два пъти в зоната на точките, като миналата година финишира едва 8-и.

„Миналата година на мокро бе забавно и не бих имал против от малко повече дъжд тази година, като знам, че мога да се представя по-добре от миналата, коментира Рикиардо. – Позитивно настроен съм, че можем да постигнем добър резултат, като досега не съм постигал нищо особено на тази писта.“