Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Рено очакват добър уикенд в Италия

Пилотите на Рено очакват добър уикенд в Италия

42
0

Екипът на Рено все още не е решил дали да използва системата F-duct за Гран при на Италия, сподели Роберт Кубица преди 14-ия кръг от световния шампионат на Формула 1.

– Спа беше добър пример за това колко мощно оръжие е системата F-duct. Станахме значително по-конкурентоспособни и доближихме челото от момента, в който я използвахме за първи път. Ефектът няма да е толкова сериозен на Монца, но устройството все още ще носи предимство. Трябва да видим кои отбори ще го използват и да преценим дали ние ще направим същото – заяви полският пилот.

Руския му колега Виталий Петров от своя страна е твърдо решен да не допуска грешки на Монца след кошмарната си квалификация на Спа. Той има чудесни представяния на италианското трасе от времето, когато караше в GP2, така че няма да губи време да учи конфигурацията и ще се съсредоточи върху търсене на оптималните реглажи.

– Монца е страхотно трасе с някои от най-известните завои като Параболика и двата Лесмо. Най-важното е да не допускам грешки, защото загубата дори на десети от секундата може да ти коства пет или дори повече места. Ще е интересно състезание и нямам търпение да дойде. Иначе ще трябва да уча всички трасета с изключение на Монца, защото никога не съм бил на тези места. Проучвам видеоматериали и карти, преглеждам и данните от предишните надпревари там – допълни Петров.

(пълните текстове на интервютата на Кубица и Петров може да откриете в секция Интервюта)