Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Рено се надяват R30 да върви в Сингапур като в...

Пилотите на Рено се надяват R30 да върви в Сингапур като в Монако

39
0
Роберт Кубица

Пилотите на Рено Роберт Кубица и Виталий Петров се надяват болидите им R30 да вървят в Гран при на Сингапур така, както се представиха по улиците на Монте Карло. Полският състезател спечели подиум в Княжеството след великолепен уикенд, но не приема за даденост нищо преди 15-ия кръг от световния шампионат.

– Вярно е, че трасето в Сингапур е най-близкото до Монако, но Монако беше преди повече от 4 месеца. Иска ми се колата да е толкова конкурентоспособна, колкото бе и тогава, защото за мен така би било по-лесно да стигна лимита от самото начало, а за инженерите – да работят по измъкването на последните частици от потенциала. Но всичко във Формула 1 се променя бързо и може да не е така – коментира той.

Руският му колега пък ще се сблъска с пет нови за него писти, първата от които е в Сингапур. Той вече се подготвя за нея, като ще пристигне възможно най-рано, за да се аклиматизира и не се плаши от предизвикателствата.

– Гледах видео материали от предишни надпревари, четох данни. Надяваме се и колата да е по-конкурентоспособна в Сингапур спрямо предходните стартове. Нямам търпение да карам и да се справя с предстоящите предизвикателства. В Сингапур има доста трудни завои – от онова, което видях на записите – плюс това асфалтът е неравен и изглежда лесно да блокираш колелата – обясни Петров.

(пълните текстове на интервютата на Кубица и Петров може да откриете в секция Интервюта)