Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Тойота очакват с нетърпение новия сезон

Пилотите на Тойота очакват с нетърпение новия сезон

32
0

Оптимисти преди началото на сезон ’07 са пилотите на Тойота Ярно Трули и Ралф Шумахер. Двамата споделиха днес вижданията и очакванията си за новата състезателна година по време на представянето на TF107 в Кьолн.
Един от факторите в полза на Тойота е, че ние сме единственият отбор, който остава постоянен във всички аспекти – от пилотите до доставчика на гуми. Това дава стабилност – категоричен бе Ралф.
Шумахер, останал единственият пилот в Гран при с тази фамилия след оттеглянето на брат си Михаел в края на миналия сезон, е доволен от развитието в модела TF107 спрямо TF106:
Запазихме спокойствие и разрешихме миналогодишните си проблеми. Знаците са добри и изглежда вървим в правилната посока. Предстоят някои технически промени – обновяване на скоростната кутия и други подобни неща, така че ще получим максимално оптимизиран автомобил преди първия старт.
2007-а ще е третият сезон на Ралф с отбора. Ярно Трули пък преподписа договора си и 2007-а е първата година от продължението на контракта му.
Миналия сезон не показахме истинския потенциал на отбора, така че лично аз смятах, че имам нужда от дългосрочен договор, за да съществува приемственост и в екипа. Вярвам силно, че мога да печеля състезания с Тойота. Мисля, че съм част от историята на екипа, защото спечелих първия полпозишън и първия подиум за тима. Целта ми е да взема първата победа и ако мога, първия шампионат! – заяви италианецът.
Франк Монтани се присъедини от началото на тази година към тима като тест пилот. Французинът ще кара за Тойота в петъчните тренировки на състезателните уикенди.