Начало Картинг Пилотите продължават тестовете в Кюстендил

Пилотите продължават тестовете в Кюстендил

159
0
Красимир Лазаров
Красимир Лазаров

Тестовете на картинг пилотите на пистата Пауталия в Кюстендил продължават и този уикенд. В петък и събота с подготовката за новия сезон отново се захванаха Красимир Лазаров от клас KZ и Алекс Дешков от Мини БГ. Механик и на двамата е Станислав Каваримов.

И двамата отбелязаха сериозен прогрес спрямо предните тестове преди седмица. Лазаров направи 200 обиколки за 2-та дни, като подобри значително времената си. Почти същото количество турове навъртя и Дешков. И двамата се готвят за участие в Националните картинг серии за целия сезон.

Подготовката им обаче не премина по план. И двамата трябваше да започват деня около 2 часа по-късно и да го приключват 1 час по-рано, тъй като не бяха допускани до гаража на управителя на пистата Тодор Яначков, за което те са си били платили. Това водеше до забавяне на работния процес, тъй като всичко трябвало да се сглобява и разглобява навън.

В четвъртък вечерта в Кюстендил при подготовката на машините на Лазаров и Дешков, Каваримов и колегата му Димитър Златаров са били принудени да си тръгнат по-рано в 19 часа, при положение че пистата работи до 20 часа.

Самият Яначков заяви, че не е попречил на подготовката на пилотите:

„В зимния период пистата работи не до 20 часа, а докато се стъмни, каза Яначков. – Към 19 часа вечерта съответно беше тъмно. И казах на механиците, че след малко затваряме гаража. Не съм ги гонил от пистата. На нея те могат да стоят колкото искат.

Относно това, че се си платили за гаража, те са си платили по 20 лв. на месец на картинг (общо 40 лв) машината да им стои в гаража. Но това не включва работата в него. Той се заключва и си има охрана. Преди 2 седмици по изключение им разреших да работят в гаража до 2 часа през нощта, за да сглобят навреме един от картингите.“