Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите ще губят състезания заради умората тази година, смята Розберг

Пилотите ще губят състезания заради умората тази година, смята Розберг

30
0

Световният шампион във Формула 1 Нико Розберг смята, че пилоти ще губят състезания през тази година заради физическата умора, причинена от по-трудните коли за каране. Германецът спечели титлата миналия сезон и се отказа от спорта.

За негов заместник в екипа на Мерцедес бе привлечен Валтери Ботас. През този сезон заради по-големите аеродинамични сили на притискане и по-широките гуми, скоростта в завоите е значително по-висока, което води до по-големи натоварвания върху състезателите.

Розберг се появи днес сутринта на тестовете на Каталуня, като посети екипа на Сребърните стрели, видя се с Ботас и даде интервюта пред медиите. „Исках да видя колите от първа ръка, заяви Нико. – Те са като абсолютни чудовища. Много са агресивни и всички са развълнувани.

Пилотите ги обичат, но мисля, че тази година те ще бъдат истински гладиатори, защото новите болиди ще ги отведат на границата на физическите им възможности. Можем да видим пилоти да губят състезание, защото са изчерпани физически.”

Относно очакванията си за новия сезон и дали не съжалява, че се е отказал от F1, Розберг коментира: „Още преди тестовете очаквах в Мерцедес да са най-добри тази година, защото тимът е изключителен. Не казвам, че случаят е такъв. Трябва още да изчакаме и да видим.

Но със сигурност изглежда, че те са направили страхотна кола. Но това не е изненадващо. Доволен съм от решението си и още обичам спорта. Страхотно е да съм тук и да следя случващото се. Надявам се спортът да прогресира.”