Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели доволни от гумите си след Гран при на Австралия

Пирели доволни от гумите си след Гран при на Австралия

54
0
Пирели

Първата надпревара на Пирели във Формула 1 след почти две десетилетия отсъствие бе наистина интересна и изпълнена с драма. Отборите бяха избрали стратегии с два (при 11 от финиширалите 16 състезатели) или три (5 пилоти) питстопа, след като износването на гумите на Албърт парк се оказа не чак толкова високо, колкото на предсезонните тестове. Единствено Серхио Перес се справи с един-единствен бокс, но пък той загуби чудесното седмо място от дебютната си Гран при заради техническо нарушение в Заубер С30.

По-удачната стратегия се оказа тази с два пита, каквато бяха избрали повечето състезатели в челото на колоната, включително победителят Себастиан Фетел (Ред Бул). Екипите следваха и подобно разпределение на смесите – основно софт-софт-хард. Гумите на Пирели получиха одобрение от мнозина в падока, сред тях самият Фетел, Михаел Шумахер и т.н.

Фантастично състезание, след чийто финал трима пилоти от различни отбори се качиха на подиума вследствие на великолепното си представяне. Мисля, че и гумите ни бяха на ниво. Нямахме проблеми, износването бе по-ниско от очакваното. Демонстрирано бе обаче, че в екипите мислят по-креативно, отколкото им се налагаше доскоро и изборът беше от един до три бокса. Бих искал да благодаря на всички отбори и пилоти за подкрепата им до състезателния ни дебют. Надявам се случилото се в Австралия да е оправдало вярата им в нас. Благодаря и на нашите специалисти, тъй като без тях всичко това нямаше да е възможно. Сега се обръщаме към Малайзия, където ни очаква различно предизвикателство – коментира моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри.