Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели доволни от решението си да предоставят медиум и суперсофт в Австралия

Пирели доволни от решението си да предоставят медиум и суперсофт в Австралия

45
0
Естебан Гутиерес

Пирели бяха доволни от решението си да предоставят на тимовете от Формула 1 гуми медиум и суперсофт за първия кръг от световния шампионат за 2013 г.

Кими Райконен (Лотус) спечели надпреварата със стратегия с два питстопа, докато повечето пилоти бяха избрали такава с три спирания в бокса. Само четирима състезатели започнаха състезанието с по-твърдата смес – Адриан Сутил (Форс Индия), Даниел Рикиардо (Торо Росо), Серхио Перес (Макларън) и Пастор Малдонадо (Уилямс).

Взехме смело решение да дойдем тук със суперсофт, като целта ни бе да раздвижим нещата – коментира моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри. – Вярваме, че това проработи много добре. Имаше различни стратегии, точно както очаквахме, а 7 различни пилоти водиха в надпреварата. Кими и Лотус се справиха перфектно с гумите – за тях двата бокса проработиха невероятно. Изнесоха истински майсторски клас по управление. И макар често да се намираха на различни места на пистата, Райконен и тимът му на практика се състезаваха с Ферари и [Фернандо] Алонсо през втората половина от надпреварата, които бяха с три пита. Показателен за справянето със ситуацията бе и фактът, че Кими даде най-бърз тур в 56-ия от общо 58 с гуми, които бяха вече на 22 обиколки. Доволни сме от представянето и издръжливостта и на двете смеси – особено при тези ниски температури на пистата и въздуха, довели до известен грейнинг. Условията в Малайзия другия уикенд обаче ще са съвсем различни!

Най-дългата серия от обиколки със суперсофт в надпреварата бе на Нико Розберг (Мерцеде) – 14. Естебан Гутиерес (Заубер) пък най-направи най-много турове с един комплект медиум – 30.