Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели не искат да прибързват с изводи за интереса

Пирели не искат да прибързват с изводи за интереса

68
0
гуми,Пирели

Спортният шеф на Пирели Пол Хембри заяви, че не бива да се прибързва с тежките заключения как спортът губел популярност. Той каза в падока на Ред Бул Ринг днес, че първо всичко трябва много внимателно да се анализира в отделните части на света.

Хембри подчерта, че компанията е направила всичко, което е било поискано от нея, за да се подобри шоуто Формула 1. В същото време е отнесла критики, но е подновила договора си за доставка на гуми и през следващите години, защото Формула 1 продължава да е изключителен спорт и платформа за техническо развитие и популярност.

Ограничението на тестовете не е добра новина за компанията, разбира се, но гумите няма и да бъдат променяни много през следващите години, както и техниката.

Това, което можем още да подобрим, е да намалим допълнително грейнинга на някои писти чрез малки промени – каза Хембри, който добави по повод идеите на Мишлен, че голяма промяна в гумите би била интересна само ако става дума за отиване на 19-цолови гуми, не на 18, при положение, че днешните са 13.

Пол Хембри сподели още, че според анализа на Пирели и симулациите разликата между скоростта на двата типа гуми на пистата Ред Бул Ринг е около 0,6 сек. По-бързата стратегия е тази с две спирания в бокса, но това не означава, че не е възможна и такава с един стоп от екипи като Форс Индия, както и в Канада, предвид страхотния начин, по който те работят с гумите.

Хембри обясни още, че износването на гумите е различно и зависи много от качествата на колите, като очаквано има по-голямо износване на левите гуми заради повечето десни завои.