Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели не очакват голяма разлика в поведението на F1 колите с новите...

Пирели не очакват голяма разлика в поведението на F1 колите с новите гуми

70
0
гуми,Пирели

Тестовете за млади пилоти, по време на които бе разрешено изпробването на новите гуми на Пирели, стартират утре на пистата Силвърстоун. Италианската компания създаде напълно нова гама за Формула 1 след проблемите с разслояването в началото на сезона и куп спукани гуми по време на Гран при на Великобритания. Тя ще бъде използвана от старта в Унгария нататък, като основната разлика е, че новите гуми са с конструкцията на тези от 2012 г. и смесите от 2013-та.

Броят на комплектите, предназначени за тестове, бе увеличен на 105 общо за годината. Отборите решават колко и кои смеси от тях ще използват по време на всяка сесия. За Силвърстоун например никой не е пожелал да кара със суперсофт заради характеристиките на трасето – едно от най-бързите в календара.

На Силвърстоун Пирели ще предоставят по 7 допълнителни комплекта – 3 хард, 2 медиум и 2 прототипен хард (какъвто вече бе тестван в Испания и Великобритания). Според доставчика екипите не би трябвало да имат особени затруднения с новите гуми, тъй като имат достатъчно натрупани данни и от миналия, и от настоящия сезон.

Тестът представлява ценна възможност за тимовете да изпитат новите спецификации, както и младите си пилоти. Тренировките са много малко, така че за всеки отбор – както и за нас – е важно да извлечем максимума от предоставения ни шанс. Опитът на титулярните състезатели ще ни донесе много ползи и ние наистина нямаме търпение да чуем тяхната гледна точка. Не очакваме усещането и поведението (на болидите) с новите гуми да е много по-различно в сравнение с предишния им вариант. Основните характеристики би трябвало да са много подобни. Ще се свърши много полезна работа – коментира моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри.