Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели няма да прави специални гуми за Мексико в бъдеще

Пирели няма да прави специални гуми за Мексико в бъдеще

45
0

Доставчикът на гуми Пирели обяви, че няма намерение да прави специални гуми за пистата Ерманос Родригес в Мексико за следващия сезон. Изявлението на компанията идва в отговор на искането на Люис Хамилтън да бъдат направени на отделни спецификации специално за това трасе за в бъдеще, поради специфичните изисквания на трасето към гумите и липсата на сцепление.

Заради новата настилка, падналия дъжд през уикенда и разредения въздух, гумите предложиха на пилотите доста ниски нива на сцепление и те масово се оплакваха от това по време на уикенда. В тази връзка Хамилтън заяви, че от Пирели би трябвало да направят специални гуми за това състезание догодина, защото състезателите имат нужда от повече грип. Заради непознатото трасе от компанията подходиха малко по-консервативно и доставиха на отборите типовете софт и медиум.

Спортният директор на Пирели Пол Хембри заяви, че може би за 2016 г. доставчикът ще предложи по-меки типове за това състезание, но не смята, че има нужда от допълнителни мерки и изготвянето на специални гуми само за Мексико.

„Винаги е трудно когато дойдеш на ново трасе, като никога не може да си сигурен как настилката ще реагира по време на първите преминавания, заяви Хембри. – Ако погледнете към Остин през първата година, трасето беше много гладко, подобно на това в Мексико. Но то беше използвано много през последните няколко години и се промени драматично. В Сочи е доста подобно, но не бе използвано много за една година и остана с доста хлъзгава настилка. Може би догодина ще имаме гуми суперсофт за Мексико, при положение, че така или иначе ще трябва да предлагаме по 3 типа за всеки уикенд. Но шансът да правим специални гуми за Мексико е малък.”