Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели очакват първата си Гран при след почти 100 000 км тестове

Пирели очакват първата си Гран при след почти 100 000 км тестове

31
0
Пирели

Почти 100 000 км тестове отчетоха от Пирели от момента, когато за първи път изпробваха гумите си за Формула 1, до края на предсезонните изпитания на екипите от Гран при. Подготовката и на италианския производител, стартиращ първия си сезон като доставчик на тимовете, приключи и сега предстои първия старт в Австралия.

Резултатите от последния тест, проведен на пистата Каталуния, за пореден път потвърдиха очакванията на Пирели. Най-добрите условия за изпитване на гуми бяха миналия четвъртък (от гледна точка температурата на трасето). В събота обаче бе прекалено наводнено, за да се извлекат каквито и да са резултати от броените обиколки с мокрия тип гуми. До този момент обаче бяха направени общо 3555 обиколки (над 16 000 км), като Заубер записаха най-висок брой турове (390), а най-бързото време бе на Михаел Шумахер с Мерцедес (1:21.268 мин).

Отборите се съсредоточиха върху типовете хард и софт, с които ще разполагат в първите три старта от сезон 2011 г. Суперсофт и медиум също бяха на разположение в Барселона, но влизаха в употреба далеч по-малко.

Петте дни [на Каталуния] бяха безкрайно интересни и с огромно разнообразие от метеорологични условия. Оптимални температури бяха постигнати за кратко в един от следобедите – тогава стойностите бяха достатъчно високи, за да влязат смесите хард и софт в максимално добър режим на работа – коментира моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри. – Доста екипи направиха състезателни симулации, вследствие на които бяха събрани любопитни данни. Видяхме множество различни варианти на стратегии по време на тренировките, а това предвещава вълнуващ сезон.

Гран при на Австралия ще е първата надпревара от завръщането на Пирели във Формула 1 и ще се проведе на 27 март на пистата Албърт парк в Мелбърн.