Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели обмислят оставане в F1 за още 8-10 години

Пирели обмислят оставане в F1 за още 8-10 години

51
0
гуми,Пирели

Пирели може да останат във Формула 1 още 8-10 години, за да постигнат търсения от тях пазарен ефект, заяви моторспорт директорът на компанията Пол Хембри в интервю за ESPN. Италианската компания се върна в спорта през 2011 г. и е единствен доставчик на гуми за екипите в Гран при. Договорът е за три години и изтича в края на 2013-а.

Хембри потвърди, че Пирели вероятно ще продължат да работят с F1 в отговор на въпрос дали бордът на компанията има такова желание.

Няма да е на всяка цена, защото все пак става дума за бизнес, а в момента определено имаме проблеми в отделни части на света – продължи той. – Но като цялостна концепция, ако условията останат подходящия, бихме искали да продължим в средносрочен план. Винаги сме го потвърждавали и мнението ни не се е променило. Има обаче и фактори, които са извън нашия контрол, а те могат да окажат влияние.

Хембри отново обясни също така, че за Пирели работата в Гран при е директно свързана с продажбата на гуми за серийни автомобили:

Според повечето хора са нужни 8-10 години присъствие в един спорт, за да се оползотвори участието като продажби, което е целта на всички ни. Ние сме технически партньор, а не само спонсор. Но вероятно едно средносрочно като продължителност споразумение би позволило да се върне максимално инвестицията.