Начало Избрани Пирели обяви типовете гуми, които ще се използват за надпреварите в Австрия,...

Пирели обяви типовете гуми, които ще се използват за надпреварите в Австрия, Франция и Унгария

1285
0
гуми на Пирели за F1
снимка, Венелин Николов

Пирели обяви типовете гуми, които ще се използват за надпреварите в Австрия, Франция и Унгария. Състезанията на пистите Ред Бул Ринг, Пол Рикар и Хунгароринг ще бъдат домакини на единадесетия, дванадесетия и тринадесетия кръг от сезон 2022 в F1.

Италианският производител на гуми вече обяви смесите които ще бъдат използвани по време на уикенда за Гран при на Великобритания. Надпреварата на легендарното трасе Силвърстоун е следващият в календара на F1. Сега от Пирели потвърдиха избора на смеси за състезанията в Австрия, Франция и Унгария.

В Австрия, Пирели са избрали изненадващ избор с далеч по-меки комплект от преди. През миналия сезон за Гран при на Австрия бяха избрани гумите C2, C3 и C4. През 2022 г. отборите ще използват трите най-меки налични гуми C3, C4 и C5. Това би трябвало да разнообрази избора на стратегии по време на състезателния ден.

Италианците обаче не предизвикаха сътресения с избора си на смеси за Франция и Унгария. По време на тези състезателни уикенди бяха избрани гумите C2, C3 и C4.
Изборът е същият като през миналия сезон, въпреки че диаметърът на гумите се е променил от 13 на 18 инча.

Използвани гуми до момента през сезон 2022 в F1
снимка, Пирели