Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели обявиха смесите за Корея, Япония и Индия

Пирели обявиха смесите за Корея, Япония и Индия

34
0
2013,гуми,Нюрбургринг,Пирели

Пирели обявиха какви смеси са избрали за трите надпревари след Сингапур – на пистите Йонгам, Сузука и Буд Интернешънъл.

Смесите за Корея ще са същите като тези за Сингапур – суперсофт и медиум. В Япония пък отборите ще използват гумите медиум и хард, а в Индия – софт и медиум.

Този избор се различава от миналогодишния. В Корея бяха използвани суперсофт и софт, а в Япония и Индия колите бяха със софт и хард.

Опитваме се да направим някои от състезанията, както в Австралия и Китай, където топ отборите трябваше да използват по-агресивните смеси за квалификацията, за да спечелят позиции на пистата. Тогава, надявам се, отборите от Q2 ще се възползват от възможността да сложат по-твърдите гуми, за да спечелят места след първите спирания в бокса – каза спортният директор на Пирели Пол Хембри.

Той също така отхвърли коментарите, че причината за доминацията на Ред Бул и Себастиан Фетел в последните две състезания е промяната в конструкцията на гумите след Гран при на Великобритания:

Мислех, че състезанията в Германия и Унгария бяха две от най-добрите надпревари, които са се състояли на тези писти, така че според мен това са глупости. Ред Бул водеха в шампионата преди (промяната в гумите) и продължават да са първи, така че нищо не се е променило в това отношение. Опитваме се да свършим работата си, само това можем да направим. В края на краищата Ред Бул свършиха страхотна работа, а Себастиан се представи чудесно. Той кара в Италия с известни проблеми, като в първия стинт имаше петно на гумата си от първия завой, нещо, с което вероятно по-млад и неопитен пилот не би могъл да се справи. Така че това също трябва да бъде оценено. Той печели, защото е много добър пилот. От останалите зависи да направят своите коли по-бързи. Ред Бул са в добра серия, но следващата година нещата може да се променят и някой друг да е пред останалите.