Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели очакват по две спирания в бокса за Гран при на САЩ

Пирели очакват по две спирания в бокса за Гран при на САЩ

42
0
гуми,Пирели

Пирели очакват отборите от Формула 1 да правят по две спирания в бокса за смяна на гуми по време на тазгодишната Гран при на САЩ. Хард и медиум са избраните смеси за предпоследната надпревара от сезон 2013 г.

Пистата до Остин е комбинация от множество различни характеристики, като гумите са подложени на сериозни натоварвания. Конфигурацията е чудесен тест за издръжливостта им.

Хард и медиум са най-добрият избор за Гран при на САЩ, защото на това трасе има няколко места с особено високо натоварване за гумите. Затова са необходими най-издръжливите смеси в гамата ни. Има бързи завои, бързи смени на посоката и денивелацията – в това отношение прилича малко на Спа. При такова натоварване се генерира повече топлина и това увеличава износването и деградацията. Това ни е второто състезание в САЩ и имаме по-добра идея какво да очакваме, докато миналия сезон – когато също предоставихме хард и медиум – направихме крачка в неизвестното. Тазгодишните смеси са по-меки, така че очакваме около две спирания в бокса по време на състезанието, като това зависи и от степента на еволюция на трасето. Вече е ноември, но времето вероятно ще е топло – коментира спортният директор на Пирели Пол Хембри.

Пистата до Остин е една от малкото, на които се кара в посока обратна на часовниковата стрелка. Останалите са Сингапур, Корея, Абу Даби и Бразилия. Настилката е доста гладка. С течение на времето обаче асфалтът става по-абразивен година след година.

Болидите ще са със средно ниво на аеропритискане. Настройките са подобни на използваните преди на трасето Истанбул парк в Турция. Първите трима в миналогодишната първа Гран при на САЩ – Люис Хамилтън, Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо – бяха със стратегия с по един питстоп. През 2012-та между двата типа гуми имаше около 0,5 сек разлика на обиколка. Тази година се очаква тя да е малко по-голяма.