Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели отново заявиха готовност да предложат квалификационни гуми

Пирели отново заявиха готовност да предложат квалификационни гуми

21
0
гуми,Пирели

Пирели отново заяви готовността си, да снабдява отборите от Формула 1 с „квалификационни гуми“ от следващата година.

Интересът към състезанията се увеличава заради тяхната непредсказуемост, но квалификацията страда, заради факта, че пилотите понякога предпочитат да пазят гумите си за състезанията, вместо да се борят за по-предно място в тренировката за място. Подобна бе картината и миналия уикенд в Барселона.

Идеята е, да се подобри шоуто в събота, като едно от възможните решения, които се обсъждаха още през миналата година според шефът на управителния съвет на Пирели, Марко Тронкети Провера, е въвеждането на „квалификационни гуми“.

Предложението е направено и като отговор на критиките на 7-кратния световен шампион Михаел Шумахер, който на два пъти недоволства от гумите на Пирели за 2012 г.

„Това, което имаме в момента са много коли, с възможност да печелят и това е нещото, което отборите искат“, обясни Тронкети Провера пред италианското радио Rai GR Parlamento.

„Нормално е, някой да се оплаква. Ние сме отворени за нови предложения и сме готови да направим квалификационни гуми още утре. Но този избор не е наш.“