Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели планират нови промени; 4 пита са прекалено много, призна Хембри

Пирели планират нови промени; 4 пита са прекалено много, призна Хембри

45
0
Кими Райконен,Фернандо Алонсо

Пирели планират нови промени в гумите си, които да са готови приблизително за старта във Великобритания на пистата Силвърстоун, който е в края на юни. Това сподели моторспорт шефът на компанията Пол Хембри след сериозното недоволство от Гран при на Испания.

Надпреварата на пистата Каталуния бе спечелена от Фернандо Алонсо (Ферари). Двукратният световен шампион направи 4 спирания в бокса, докато Пирели предвиждаха най-използваната стратегия да е с 3. Кими Райконен (Лотус) предпочете три пита. От Пирели отбелязаха, че представянето на Алонсо е демонстрирало как може стратегическото използване на гумите да доведе до печелене на позиции на трасето.

Стратегията бе водеща в испанската Гран при. Гумите бяха много натоварени заради уникалните характеристики на пистата. Ето защо видяхме по-високи нива на износване, които не би трябвало да наблюдаваме повече тази година – отбеляза Хембри. – Целта ни е да се правят между две и три спирания в бокса във всяко състезание. Тоест четири очевидно е прекалено много. Всъщност нещо подобно се случи един-единствен път досега – в Турция през първата ни година в спорта. Ще видим какви промени можем да направим навреме за Силвърстоун, за да се придържаме към целта си и да разрешим бързо проблема. Поздравления за Фернандо Алонсо и Ферари, които натискаха от старта до финала и накараха четирите пита да проработят за тях. Те планираха стратегията си от старта на уикенда, използваха мъдро гумите в квалификацията и след това я изпълниха с някои фантастични маневри – допълни той.