Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели очакват между два и три стопа в състазанието

Пирели очакват между два и три стопа в състазанието

49
0
Пол Хембри

Две или три спирания в бокса за неделната надпревара в Австралия предвижда моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри.

Отборите от Формула 1 придобиха по-ясна представа за поведението на гумите след първите две свободни тренировки в Австралия, след като на изпитанията в Херес и Барселона смесите се износваха прекалено бързо, поради метеорологичните условия. Пол Хембри е доволен от представянето на гумите в Мелбърн и направи своите заключения:

Тъй като Албърт парк не е постоянно съоръжение, в началото пистата беше „зелена”, но времената за обиколка бързо се подобриха след натрупването на повече гума. От това, което можем да видим от деградацията досега, бихме очаквали по-голямата част от отборите да спрат два пъти по време на състезанието. Някои от по-бързите коли може би ще опитат и три стопа.

Той сравни и представянето на смесите медиум и супер софт:

Разбрахме, че гумите медиум издържат 22-24 обиколки, това, което ни трябва. Супер софт са гуми за квалификация тук (в Австралия, б.а.). Гумите супер софт са направени за обиколки за време, състезанието ще се проведе с медиум. Те показаха постоянство, точно както очаквахме, докато пилотите също се възползваха от бързото загряване на супер софт.

Разликата между двете смеси е около една секунда, което според Хембри оставя място за всевъзможни стратегии. Тактиката за квалификацията и състезанието ще се определя и от условията на самото трасе (на което непрекъснато се натрупва каучук), а метеоролозите предвиждат и валежи в събота.