Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели пуска нови смеси на Силвърстоун?

Пирели пуска нови смеси на Силвърстоун?

82
0
гуми,Пирели

Въпреки като цяло предвидимото състезание в Монако, където първите няколко пилоти не промениха позициите си, дискусиите около гумите на Пирели продължават. Изглежда, че италианците имат намерение да реагират. В свободните тренировки за Гран при на Великобритания ще бъде изпробвана нова твърда смес, която трябва да има по-малко износване, както съобщават колегите от auto, motor und sport.

Спортният директор на Пирели, Пол Хембри, който до последно защитаваше качествата на продукта си, сега леко бие отбой.

„Ние не искаме да сме в центъра на дискусиите“, заявява Хембри. „Искаме да сме част от тях. Гумите не са тайна, бих казал, че отборите разбраха добре начина им на действие. Това, което е трудно да се разбере от тях е, как се държат гумите при определени условия. Основната промяна според мен е в регламента. През 2011 г. имахме обдухван дифузьор, който даваше много повече притискане на задната ос, колата не се плъзгаше толкова и гумите не се износваха толкова, заради по-доброто сцепление.

През тази година наблюдаваме тенденция голяма част от пилотите да се оплакват от нестабилност на задната част на колата. А когато тя е нестабилна и се пързаля, гумите лесно могат да прегреят. Това не бе така през миналата година, защото колите бяха като залепени за асфалта.“