Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели ще предоставят гуми тип хард и медиум за теста на Силвърстоун

Пирели ще предоставят гуми тип хард и медиум за теста на Силвърстоун

39
0
гуми,Пирели

Пирели ще предоставят гуми тип хард и медиум за предстоящите изпитания на Силвърстоун на 17-19 юли. Гумите, които ще се използват на теста, ще са смеси от този сезон с конструкция от 2012 г. От Пирели потвърдиха и че тази структура ще бъде използвана и за остатъка от състезателната година. Промяната на гумите за настоящия сезон е следствие от множеството спуквания на задна лява гума по време на Гран при на Великобритания.

Ще предоставим общо пет комплекта гуми хард и медиум, като ще има три чифта хард и два медиум. Те ще са със структурата от 2012 г., която ще използваме през този сезон – каза спортният директор на Пирели Пол Хембри пред Скай Спортс. – Освен това ще имаме прототипи – твърда смес – които ще вземем за тестовете. Изготвихме график за отборите и се надяваме, че те ще го спазят.

Пирели все още не са подписали договор за 2014 г. с ФИА. Наскоро Пол Хембри каза пред La Gazzeta dello Sport, че доставчикът има споразумения с голяма част от отборите и се очаква до две седмици (от датата на изказването – 25 юни) контрактите да са готови. Въпреки това спортният директор на Пирели коментира, че в момента компанията се намира в неясно положение:

Сега се намираме в странна ситуация. В момента не знаем дали трябва да харчим милиони или не. Но сега работим добросъвестно и трябва да започнем сериозно да се подготвяме за следващата година, защото колите ще са много по-различни и голямо предизвикателство за гумите. Очаква ни доста работа.