Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели трябва да подобрят комуникацията си с F1 пилотите, смята Хембри

Пирели трябва да подобрят комуникацията си с F1 пилотите, смята Хембри

44
0
гуми,Пирели

Пирели трябва да установят по-добра комуникация с пилотите от Формула 1, смята спортният директор на доставчика на гуми Пол Хембри. Той разясни, че понякога има пропуски в потока информация между компанията и състезателите.

Нужно е да се разбере, че те са в колите, така че трябва да ги изслушваме, когато имат притеснения. Но като че ли ни е необходим по-добър диалог, за да разбират пилотите случващото се. Изглежда понякога има пропуски в потока данни, когато се стигне до подробности – обясни Хембри пред autosport.com.

Пилотите от Формула 1 поискаха Пирели да им даде гаранции за сигурността на продуктите, доставени за Гран при на Белгия. Причината бе, че Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо спукаха гуми по време на свободните тренировки на пистата Спа-Франкоршамп. Причината за проблемите бе изяснена, а надпреварата премина без повече грижи.

Според Хембри подобрение в комуникацията със състезателите би спомогнала за това да не се правят прибързани заключения в подобни ситуации. Гумите, с които в момента се провеждат стартовете във Формула 1, бяха сменени от Унгария нататък. Те са с миналогодишната конструкция и смесите от 2013 г. Промяната се наложи след редица проблеми с разслояване от началото на сезона и поредица спукани гуми в Гран при на Великобритания.

Понякога единственото нещо, което можеш да направиш, е напълно безпроблемна надпревара. Трябва да има резултат, тъй като иначе просто се говори. Ситуацията в петък (на Спа) бе изнервяща, защото нямаше очевидна причина за спуканите гуми. Състезанието обаче потвърди, че след Силвърстоун сме взели правилно решение. Беше важно този старт да премине (както трябва). Да се надяваме, че ще продължим да наблюдаваме страхотни битки – допълни Хембри.