Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели убедени, че износването на гумите е било в нормални граници

Пирели убедени, че износването на гумите е било в нормални граници

41
0
гуми,Пирели

Пирели имаха доста поводи за празнуване след 15-тия кръг от Формула 1 на пистата Сузука. В компанията се радваха на първия световен шампион в Гран при след завръщането си в спорта – Себастиан Фетел (Ред Бул). Последният досега бе Хуан Мануел Фанджо (1957 г.).

В същото време в компанията се радваха на самата Гран при на Япония, а отбелязаха и факта, че след победата на Дженсън Бътън Макларън все още са най-успешният екип на трасето с общо 9 успеха. Първите трима в надпреварата бяха с идентични стратегии с по три спирания в бокса – по две серии със софт и последен, по-дълъг стинт с гуми медиум.

Фетел водеше до 19-ата обиколка, когато бе прескочен от Бътън при питовете. Той загуби и втората позиция по идентичен начин от Фернандо Алонсо (Ферари). Броени обиколки преди финала пък испанецът почти настигна Дженсън, но не му стигна времето, за да опита да го изпревари. Разликата помежду им при карирания флаг бе 1,1 сек.

Най-прогресиралият пилот вчера пък бе пилотът на Мерцедес Нико Розберг. Германецът бе съвсем в дъното на колоната на старта, но с три комплекта чисто нови софт се пребори за последната точка.

Рискът на Серхио Перес (Заубер) и Виталий Петров (Рено) да стартират с по-твърдата смес пък се оправда с 8-мо и 9-то място на финала. Те бяха и с по две спирания за разлика от повечето си съперници на грида.

Преди всичко поздравления за Себастиан, който стана първия шампион с Пирели след завръщането ни във Формула 1. Той бе в страхотна форма цяла година и не е изненада, че взе втора титла. Искаме да поздравим и Бътън за напълно заслужена победа срещу тежки съперници. Пилотите направиха това състезание фантастично, а ние сме доволни от това как гумите ни се справиха с изискванията на трасето. Износването бе в обичайните граници – коментира моторспорт директорът на компанията Пол Хембри.