Начало Картинг Писта Лаута става на осем години

Писта Лаута става на осем години

580
0
картинг,Лаута

Със звезден турнир по картинг с участието на спортисти, светски личности и журналисти на 22 септември (сряда) Картинг писта Лаута ще отбележи своя осми рожден ден.

Спортното съоръжение, което често е арена на оспорвани надпревари за картинг любители и професионалисти, този път ще събере накуп спортисти, светски личности и журналисти, за да премерят сили при равни условия на 870-метровото трасе на пистата. Засега регламентът на състезанието се пази в тайна. Зрелищна демонстрация с професионални картове ще постави началото на празника в 15:00 часа, а всички присъстващи ще участват в томбола с награди, осигурени от Мr.Bricolage, Maze, Каменица, Рефан и Боулинг център Ескалибур.

По случай своя рожден ден Картинг писта Лаута раздава подаръци през целия месец септември на всеки клиент, който си купи 10 обиколки. През есента ще стартира школа по картинг за деца от 7 до 10 години, която е естествено продължение и резултат от огромния интерес към този спорт през последините години. Пилотният проект Кarting pro-school си поставя амбициозната задача да открие и развие в картинг спорта талантливи деца. Учебните занятия ще се провеждат на базата на Картинг писта Лаута и ще бъдат ръководени от дългогодишния картинг пилот от близкото минало и настоящ професионален треньор по картинг Георги Ловчалиев. Като гост-лектори ще се включат още няколко бивши и настоящи пилоти, както и представители на Българската федерация по картинг спорт, която е партньор в този проект.