Начало Други Писта Стара Загора приема най-бързите пилоти у нас

Писта Стара Загора приема най-бързите пилоти у нас

105
0

Следващият уикенд на 17 и 18 септември в Стара Загора ще се състои 4-ият кръг от националния шампионат на затворен маршрут. Тренировките в съботния ден ще стартират в 13.00 ч. Началото на надпреварата е в неделя от 10.00 ч. на източния пътен възел на входа на града. След 7 годишно прекъсване надпреварата бе възстановена миналата година и сега отново ще приеме най-бързите пилоти у нас.

Организатори са АСК Стара Загора, Община Стара Загора и Българската федерация по автомобилен спорт. Освен надпреварата в отделните категории „Спорт“, „Тунинг“ и „Макси“, организаторите обещават и атрактивна съпътстваща програма, включваща дрифт, демонстрация на ретро автомобили и др.

В края на състезанието миналата година бяха връчени и няколко специални купи – за „Най-млад състезател“, Приз „Fair Play пилот“, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева – дъщеря на шампиона на България и член на УС на БФАС Георги Петров, както и „Купата на кмета“. И тази година ще има допълнителни награди.

„Очакваме повече заявки за участие в състезанието тази година спрямо миналата, коментира пред БНР Илия Бояджиев, председателят на АСК Стара Загора. – Трасето остава същото. По отношение на безопасността задачите са възложени отново на МВР Стара Загора. Те миналата година се справиха перфектно. Нямаше никакви проблеми с публика и състезатели. Надявам се и сега да е така.”