Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Перес очакват да запишат точки в Гран при на САЩ

Бътън и Перес очакват да запишат точки в Гран при на САЩ

43
0
Серхио Перес

Пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Серхио Перес очакват да завършат в точките в състезанието на пистата Съркюит ъф ди Америкас, където този уикенд ще се проведе 18 кръг от Формула 1.

Американското трасе до Остин е 10-та писта, на която се провежда Гран при на САЩ. Миналата година Люис Хамилтън с отбора на Макларън спечели първата надпревара на тази писта, а Дженсън Бътън завърши пети, след като стартира от 12-та позиция. Тимът от Уокинг има още 11 победи в Америка.

За предстоящото състезание в Тексас Пирели предоставят смесите хард и медиум, които избраха и миналата година. Тогава стратегията на повечето пилоти бе с 1 спиране в бокса, но с оглед на това, че тазгодишните смеси са по-меки от тези през 2012-та, от Макларън очакват през този уикенд стратегията да е с 2 стопа.

Оптимист съм, че пистата ще пасне на характеристиките на колата ни, в чието темпо имаше подобрение както в Индия, така и в Абу Даби. След няколко по-трудни състезания, би било добре да запишем силен резултат за всички фенове на Формула 1 в Съединените щати. Първият сектор на пистата е една от най-добрите части от трасетата като цяло. Първият завой е доста сложен, защото има изкачване и влизането е на сляпо. След това трасето се извива по невероятно бързи завои до тежкото спиране за обратната права. След толкова напрегнато начало на обиколката правата те оставя да си поемеш въздух до началото на последния сектор. Той е поредица от бавни, технични завои – обясни Бътън.

За съотборника му Серхио Перес пък това ще е един вид домашна надпревара, тъй като пистата се намира в близост до мексиканската граница. Перес сподели, че е бил изненадан от миналогодишната силна подкрепа от мексиканците и се надява тази година това да се повтори.

За мен това ще е най-важният уикенд от годината и имам силно желание да запиша добър резултат, за да изпратя феновете към дома им с усмивка на техните лица. Според мен показахме солиден напредък и по-добро разбиране на колата ни през последните състезания. Все пак е разочароващо, че Дженсън и аз имахме малко възможности да покажем на какво е способна колата. Бих искал да имам възможност да направя още едно състезание като това в Индия (там Серхио изравни най-доброто постижение на Бътън през 2013 г.: 5-то място, б.а.), където можех да натискам през цялото състезание и да запиша точки за тима – добави Перес.