Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пистата в Китай ще постави на изпитание меките типове гуми на Пирели

Пистата в Китай ще постави на изпитание меките типове гуми на Пирели

32
0

Пистата в Китай със своите бързи и преливащи един в друг завои ще постави под сериозно изпитание меките типове гуми за уикенда – софт и суперсофт. Те ще бъдат на разположение на отборите в Шанхай за 3-ия кръг от сезона във Ф1 заедно с типа медиум. В зависимост от това какво ще бъде износването на меките и супермеките гуми ще се прецени дали пилотите да използват стратегия с 2 или 3 спирания в бокса за смяна на гуми.

Ако то е много сериозно, за състезателите би било по-удачно да заложат на по-агресивна тактика с 3 стопа и ползване само на суперсофт и софт през цялото състезание. При не толкова високо ниво обаче може да се заложи на 2 стопа, като за пилотите в топ 10  това ще означава старт със суперсофт, след което използване на един комплект софт и един медиум, като редът може и да е обратен – медиум и софт. Възможен е вариант и с 2 стопа с използване на суперсофт и 2 пъти медиум.

За този уикенд пилотите трябва да заделят по един комплект медиум и софт за състезанието, като само единият от тях е задължителен за използване. Износването обаче винаги е загатка на тази писта, тъй като времето е много променливо и условията на трасето могат да бъдат доста различни – от хладно и дъждовно, до слънчево и меко.

„Пистата в Китай е много различен тип спрямо двете трасета, които посетихме през сезона досега, заяви шефът на Пирели Пол Хембри. – Типовете гуми са същите като в Австралия и Бахрейн, което подчертава адаптивността на нашите продукти при широк обхват от обстоятелства.”

Изборът на гуми за всеки пилот за състезателния уикенд можете да видите на втората графика.