Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пистата в Сингапур вече има имена за завоите си

Пистата в Сингапур вече има имена за завоите си

276
0

Три от завоите на пистата Марина Бей в Сингапур вече имат имена. Миналата година те отговаряха само на номера, но след предложение на организаторите на първото нощно Гран При във Ф1, феновете на спорта измислиха новите имена на завоите на пистата.

Завой номер 1, който бе променен, за да може да подобри възможностите за изпреварване през тази година, ще се казва ‘Шеърс‘, на името на моста Бенджамин Шеърс, който минава над пистата. Бързият десен завой номер 7 ще се казва ‘Мемориъл‘, тъй като се намира в близост до военния мемориал. До момента вече е известно само още едно име – това на завой номер 10, на който отпадна световния шампион Кими Райконен миналата година. Той ще се казва ‘Сингапур Слинг‘, на името на известния в страната национален коктейл.

Новите наименования са резултат от сътрудничеството на автомобилните фенове, които се записаха в конкурса ‘Твой ред е’. Той бе организиран от вестник ‘Today’ и организаторите на състезанието. Накрая общия брой на предложенията за имена надхвърли 1400, като те идваха от най-различни страни, като Англия, Испания, Бразилия и Канада. Всички те бяха прегледани от шест съдии, преди на произволен принцип да бъдат избрани тези три предложения.

Единственото нощно Гран При в календара ще се проведе на 27-ми септември в 8 часа местно време.