Начало BG спорт Победа за Мирослав Ангелов в планинско Раховец Лясковец

Победа за Мирослав Ангелов в планинско Раховец Лясковец

517
0
Мирослав Ангелов
Мирослав Ангелов, снимка: Мегапорт

Пилотът на Мегапорт Мирослав Ангелов спечели 4-тия кръг от националния шампионат на планинско – Раховец Лясковец. В състезанието с три манша участваха 26 пилоти, а Ангелов с Skoda Fabia R5 записа първо време във всички качвания.

Той и завърши с 24,5 сек преднина пред Искрен Веселинов с Хонда Сивик. На трета позиция (на 25 сек) остана Стефан Георгиев с Форд Ескорт. Участието на Ангелов в планинското е част от подготовката на отбора за предстоящото рали Твърдица. Това бе и първата поява на рали и рали-спринт шампиона на планинско с Fabia R5.

„Много исках да завали на трасето, за да карам на мокро, коментира Ангелов. – Раховец-Лясковец е планинско с интересно трасе и много технични завои. Много бих се радвал, ако имахме конкуренцията на двете заявени Mitsubishi Lancer, но те не стартираха.

На изкачването има моменти, в които се усеща по-малката мощност на автомобила ни, който е подготвен за рали и според правилата за тази дисциплина, докато в планинския шампионат в топ класа са освободени. Но като цяло съм много доволен от проведеното състезание. Използвахме го за тест и победихме.“

Рали Твърдица стартира в събота 20 юли с три състезателни отсечки с обща дължина 28,7 км и 42 км преход между тях. Последната отсечка за деня – СЕ Тодор Славов, е суперспециална с дължина 2 км и в рамките на градския център. В неделния ден има 4 отсечки с дължина 53,5 км и 90 км преход.