Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Победата беше неочаквана, заяви Верстапен

Победата беше неочаквана, заяви Верстапен

72
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен заяви, че победата му в Австрия е била в голяма степен неочаквана с оглед на темпото на колите на Ред Бул в състезателна симулация в петък с много гориво.

Скоростта на холандеца в състезанието обаче беше много добра, като той изпревари Райконен в началото и след това запази позиция пред него, а в същото време се възползва от проблемите на Мерцедес.

„Беше малко неочаквано, особено след дългите серии от обиколки в петък и темпото ни в един тур, обясни Макс. – В първата серия от обиколки успяхме да запазим добро темпо. Видях, че Валтери отпадна с проблем. Взехме правилното решение при появата на режим на виртуална кола за сигурност и спряхме за смяна на гуми. След това нямаше напрежение от пилоти зад мен.“

Верстапен успя да запази много по-добре гумите си от съотборника си Рикиардо, при който се образуваха мехури. Той трябваше да направи втори питстоп, а след това отпадна с повреда. В края гумите на Макс също са започнали да се износват много и Кими го доближи, но не достатъчно, за да атакува.

„Трябваше да се справям с проблема с гумите, като за щастие успях да ги запазя до края на състезанието, каза още Макс. – Изпреварването ми срещу Кими в първата обиколка дойде след сериозна маневра, но това беше добра битка. Кими е достатъчно опитен да се справи добре със ситуацията. Имахме малко докосване.“