Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Победата в Канада показва, че Фетел става по-добър пилот, убеден е Хорнер

Победата в Канада показва, че Фетел става по-добър пилот, убеден е Хорнер

42
0
Себастиан Фетел

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер смята, че победата на Себастиан Фетел в Канада демонстрира подобрение у германеца като пилот. Трикратният световен шампион нямаше досега успех в тази надпревара, но вчера бе безапелационен от старта до финала на пистата Жил Вилньов.

В самия край на състезанието Фетел дори тръгна да прави най-бърза обиколка, което предизвика известно напрежение на питуола. Преди това той премина твърде близо до стена на трасето, а имаше и грешка в първи завой. В екипа не са много доволни, когато пилотът поема ненужни според тях рискове и това пролича в радио комуникацията.

Някои неща не ни изненадват, като например това, че определено тръгна да гони най-бърз тур. Казах на Роки (рейс инженерът на Фетел Гийом Роклен – б.р.): „Изконтролирай го“. Той се обади на Себастиан след първия му лилав сектор (което обозначава, че състезателят е постигнал най-добро време в съответната секция на трасето – б.р.) и му каза: „Монако, 1988, Сена“ (препратка към надпреварата, в която легендарния бразилец катастрофира след загуба на концентрация, докато води с огромна преднина – б.р.). Помислих си: „Това може да проработи“. Себастиан се включи и каза: „Добре, добре, само се шегувам“. Последва още един лилав сектор. След това намали – коментира Хорнер след надпреварата.

Началникът на шампионския екип заяви, че победата очевидно показва подобрение у Фетел:

– Той продължава да става по-силен. Себастиан е много фокусиран и решителен млад мъж, постигнал огромни успехи в кариерата си. Впечатляващото за него е какво желание има да продължава да напредва, да се подобрява. Ясно е, че иска да постигне колкото се може повече.

Засега отборът е съсредоточен върху извличането на максимума от всеки отделен старт, каза още британецът в отговор на неминуемите въпроси мислят ли Ред Бул и Фетел за нови титли.

– Авансът в точките изглежда доста добре в момента, но Фернандо [Алонсо] направи силно състезание и не можеш да си позволиш никакво отпускане. Разликите могат бързо да изчезнат – заяви Хорнер.